dimecres, 8 d’octubre del 2014

Quaderns de la Brufaganya

El flabiolaire i divulgador vilanoví Xavier Güell Cendra ha reeditat recentment el número 1 dels Quaderns de la Brufaganya, uns quaderns que dedica a la divulgació de material d'investigació entorn a la cultura popular i la música tradicional. I seguint amb la col·lecció també ha editat el tercer volum.

D'una banda el primer quadern, que reedita ara, es titula "Deu peces dels Macaris del Vendrell: Música per a gralla". És un quadern fet amb co-autoria amb la també vilanovina Marta Pujadas i Garriga que s'ha encarregat de la transcripció i aranjaments de les deu peces el recull; totes molt interessants. A l'interior del quadern també hi podeu trobar un pròleg del mateix Güell, amb infomació i anècdotes sobre els Macaris i altres grallers històrics com Jaume Vidal.



De l'altra banda, la novetat és el tercer dels quaderns: "Els Triquelis de Solivella: Castells, Valencians i gralles". En aquest volum, Güell a la desena de peces per a gralla l'acompanya un extens treball documental sobre els grallers Triquelis i la colla dels Xiquets de Solivella; excusa que utilitza per fer un viatge al tombant del segle XIX al XX per contextualitzar les peces i la cultura popular del Camp de Tarragona, en aquella època pretèrita de les colles castelleres i balls de valencians.



Si voleu aconseguir algun d'aquests exemplars podeu contactar amb l'autor enviant-li un correu-e a l'adreça jmcarsi@hotmail.com. El seu preu és de 6€ cadascun.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada