dissabte, 4 de gener del 2014

Presentació de "La gralla made in Catalunya"

Som a finals de març i s'acosta la primavera; la primavera del calendari i la de la gralla. Una nova fornada de nous grallers estant situant aquest aeròfon a un lloc preeminent i mediàtic de la música tradicional i popular de Catalunya. Segurament que el context sociopolític hi ajuda sense dubte però no podem obviar els nous talents i noves propostes artístiques que afloren en una aquesta nova primavera grallera (nova perquè la gralla ja ha tingut altres èpoques daurades). Des del Vete a tocar la gralla! del director d'una altra (primavera), sembla que la comunitat grallera pren consciència de col·lectiu i té ganes de mostrar tot el potencial del seu instrument

Al Tradicionàrius d'enguany us proposem un cap de setmana intens graller. El dijous al matí engega amb la roda de premsa de presentació d'un nou model de gralla, la gralla subbaixa; i a la tarda concert amb alumnes de gralla de diferents indrets del territori. Divendres es farà un taller pràctic per aprendre arreglar les inxes, un element essencial per a treure un bon so a l'instrument; i a la nit doble actuació amb concert dels Canya d'Or que presenten el seu nou disc Viratges i ball folc a càrrec de La cobleta de la copeta.

Finalment dissabte dia complet: a la franja de matí la Fanfàrria Transpirenaica amenitzarà el Folk als Mercats de Gràcia amb els seus aeròfons (una oportunitat per conèixer cosins de la gralla com la trompa aragonesa o el clari). A l'hora del vermut us convidarem a un peculiar maridatge de vi i gralla amb el grup penedenc Els Vinardells. Tot seguit, dinar al bar del CAT i sobretaula per parlar de “La gralla als mitjans de comunicació” amb periodistes musicals de diferents àmbits. En acabat, la Fanfàrria Transpirenaica ens alegrarà la tarda fins al vespre-nit, que arribarà la Festa Major Grallera amb el doble concert de ball de gralles d'Els Vinardells que presentaran una revisió del seu disc Els Vinardells fan Festa Major, i d'Els Laietans que presenten el seu darrer treball Festa Major.
I per anar fent boca, el 13 de febrer tindreu un aperitiu graller amb Inxa Impro Quartet, guanyadors del VI Concurs Sons de la Mediterrània. Esperem que gaudiu d'aquestes jornades!
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada